JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel on julkistamassa uusia prosessoreja, mikä yleensä tarkoittaa vähän vanhempien mikrojen hintojen laskua. Ei tällä kertaa. DRAM-piirien hinnat ovat edelleen nousussa, mikä näkyy myös läppäreiden hinnoissa.

DramExchange-tutkimuslaitoksen mukaan vuoden toisella neljänneksellä myytiin DRAM-muisteja 16,51 miljardilla dollarilla. PC-muistien sopimushinnat kasvoivat neljänneksen aikana 10 prosenttia.

Tämä kehitys ei ole ainakaan lähiaikoina kääntymässä, mikä on kuluttajien kannalta huono uutinen.

Samsung on edelleen selvästi suurin DRAM-valmistaja. Toisella neljänneksellä sen myynti kasvoi tammi-maaliskuun luvuista 20,7 prosenttia. Samsung myi muisteja huhti-kesäkuussa yli 7,6 miljardilla dollarilla.

Toiseksi suurin valmistaja eli SK Hynix kasvatti myyntiään 11,2 prosenttia eli 4,5 miljardiin dollariin. Listan kolmonen oli Micron, jonka myynti kasvoi 20,2 prosenttia lähes 3,6 miljardiin dollariin. Näiden kolmen yhteenlaskettu osuus markkinoista on jo 95 prosenttia.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template