JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Virtuaalilasit ovat melkoinen ongelma suunnittelijoille, koska laseissa tarvittava erittäin lyhyt viive vaatii niin paljon yhteydeltä. Nyt Intel ja HTC kertovat, että taiwanilaisen Vive-virtuaalilaseista tehdään langattomat. Tämä onnistuu uuden Wigig-tekniikan avulla.

Wigig on seuraavan polven wlan-standardi, joka virallisesti tunnetaan nimellä 802.11ad. Se toimii vain 60 gigahertsin taajuudella ja mahdollistaa gigabittitason yhteydet lyhyillä kantamilla.

Erityisesti wigigin latenssi, joka on alle 7 millisekuntia, sopii hyvin virtuaalitodellisuuden sovelluksiin. Lisäksi Wigig-linkin kaista on niin leveä, että sama näkymä voidaan toistaa usealle virtuaalipelaajalle.

HTC aikoo esitellä Wigig-tekniikalla toteutettuja Vive-lasejaan jo ensi viikolla pelitekniikan E3-messuilla Los Angelesissa.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template