JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Keysight Technologies ja Kalifornian yliopiston ovat demonneet tähän asti nopeinta kaksisuuntaista 5G-radiolinkkiä. 28 gigahertsin alueella 64 antennielementin ratkaisu ylsi 300 metrin 8 gigabitin datanopeuteen molempiin suuntiin.

Antennimatriisi koostui 64 elementistä, jotka valmistettiin edulliselle piirikortille. Jokainen elementti on suunnattavissa, joten antennilla voidaan toteuttaa keilanmuodostus jopa 50 asteen kulmaan.

Kun kulma oli nolla, antennilla päästiin 12 gigabittiin sekunnissa 300 metrin matkalla. Kulman ollessa suurimmillaankin dataa siirrettiin kaksisuuntaisesti 8 gigabitin sekuntinopeudella. Lyhyemmillä matkoilla bittien vauhti kasvoi 18 gigabittiin sekunnissa.

Keysightin mukaan linkin bittivirhe oli alle 10-7 suurimmilla lähetyskulmilla. San Diegon yliopistossa kehitetty lähetinvastaanotin kulutti tehoa vain 7-11 wattia vastaanoton ja lähetyksen aikana. 16-QAM- ja 64-QAM-aaltomuotojen generointiin käytettiin Keysightin ohjelmistoa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template