JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Keysight Technologies ja Kalifornian yliopiston ovat demonneet tähän asti nopeinta kaksisuuntaista 5G-radiolinkkiä. 28 gigahertsin alueella 64 antennielementin ratkaisu ylsi 300 metrin 8 gigabitin datanopeuteen molempiin suuntiin.

Antennimatriisi koostui 64 elementistä, jotka valmistettiin edulliselle piirikortille. Jokainen elementti on suunnattavissa, joten antennilla voidaan toteuttaa keilanmuodostus jopa 50 asteen kulmaan.

Kun kulma oli nolla, antennilla päästiin 12 gigabittiin sekunnissa 300 metrin matkalla. Kulman ollessa suurimmillaankin dataa siirrettiin kaksisuuntaisesti 8 gigabitin sekuntinopeudella. Lyhyemmillä matkoilla bittien vauhti kasvoi 18 gigabittiin sekunnissa.

Keysightin mukaan linkin bittivirhe oli alle 10-7 suurimmilla lähetyskulmilla. San Diegon yliopistossa kehitetty lähetinvastaanotin kulutti tehoa vain 7-11 wattia vastaanoton ja lähetyksen aikana. 16-QAM- ja 64-QAM-aaltomuotojen generointiin käytettiin Keysightin ohjelmistoa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template