JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Langaton tulevaisuus kehittyy Oulussa nyt 5G:n vauhdissa. 5G:n siivittämänä Oulussa on kesäkuussa täysi pöhinä, kun Oulussa järjestetään maailman ensimmäinen 5G hackathon, kaksi EU-tason konferenssia, Arctic Economic Councilin kokous ja muita kansainvälisiä tapahtumia.

Päivittäin noin 2,6 miljardia ihmistä ympäri maailmaa käyttää Oulussa kehitettyjä langattomia tekniikoita, kertoo BusinessaOulu. Oulussa kovaa vauhtia kehittyvä 5G-teknologia tulee olemaan yhä laajemmin käytössä maailmanlaajuisesti ja tällä hetkellä ICT-ala työllistää Oulussa melkein 19 000 ihmistä. Oulua voikin hyvällä omatunnolla sanoa 5G:n kotikaupungiksi.

5G tulee mullistamaan langattoman liikenteen ja mahdollistaa uudenlaisia, kehittyneempiä palveluita. 5G tulee olemaan 150 kertaa nopeampi kuin nykyiset 4G-yhteydet, minkä lisäksi yhteysviive tulee olemaan käytännössä olematon. Nopean ja viiveettömän yhteyden ansiosta esimerkiksi suuret koneet pystyvät toimimaan itsenäisesti ja välttämään vaaratilanteita, kun kaikki ympärillä olevat koneet ovat yhteydessä samaan verkkoon.

Oulussa järjestetään 9.-12.6. ensimmäistä kertaa maailmassa 5GFWD Hackathonin, jossa 13 maasta saapuvat tiimit kehittävät ratkaisuja tulevaisuuden ongelmiin 5G:tä hyödyntäen. Hackathonin haasteenantajina toimivat Oulun yliopistollinen sairaala, Telia Finland ja Nokian Oulun tehdas. Aiheina ovat potilaan polku sairaalassa, 5G-ajan mobiilisovellukset ja digitaalinen tehdas. 5GFWD:n finaali, jossa kolmen haasteen voittajat kisaavat keskenään koko hackathonin voitosta, pidetään 12.6. Oulun yliopistolla.

Hackathonin päättyessä Oulussa järjestetään myös European Conference on Networks and Communications (EuCNC 2017). EuCNC on 26. kertaa järjestettävä asiantuntijafoorumi, jossa aiheena on 5G:n eurooppalainen tiekartta ja sen globaali vaikutus. 5G:n kotikaupunkina Oulu on ylpeä saadessaan isännöidä kansainvälisesti merkittävää asiantuntijoiden kokoontumista.

Teknologiateema jatkuu samalla viikolla Oulussa järjestettävässä AEC Top of the World Arctic Broadband Summitissa. TOW-huippukokoukseen kokoontuu liike-elämän, teknologian, tieteen ja päättäjätahojen edustajia keskustelemaan turvallisesta, kyvykkäästä ja yhdistyneestä arktisesta alueesta. Huippukokous pidetään Oulussa 14.-15.6.

LIsätietoa: http://5gfwd.org/

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template