JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Langaton tulevaisuus kehittyy Oulussa nyt 5G:n vauhdissa. 5G:n siivittämänä Oulussa on kesäkuussa täysi pöhinä, kun Oulussa järjestetään maailman ensimmäinen 5G hackathon, kaksi EU-tason konferenssia, Arctic Economic Councilin kokous ja muita kansainvälisiä tapahtumia.

Päivittäin noin 2,6 miljardia ihmistä ympäri maailmaa käyttää Oulussa kehitettyjä langattomia tekniikoita, kertoo BusinessaOulu. Oulussa kovaa vauhtia kehittyvä 5G-teknologia tulee olemaan yhä laajemmin käytössä maailmanlaajuisesti ja tällä hetkellä ICT-ala työllistää Oulussa melkein 19 000 ihmistä. Oulua voikin hyvällä omatunnolla sanoa 5G:n kotikaupungiksi.

5G tulee mullistamaan langattoman liikenteen ja mahdollistaa uudenlaisia, kehittyneempiä palveluita. 5G tulee olemaan 150 kertaa nopeampi kuin nykyiset 4G-yhteydet, minkä lisäksi yhteysviive tulee olemaan käytännössä olematon. Nopean ja viiveettömän yhteyden ansiosta esimerkiksi suuret koneet pystyvät toimimaan itsenäisesti ja välttämään vaaratilanteita, kun kaikki ympärillä olevat koneet ovat yhteydessä samaan verkkoon.

Oulussa järjestetään 9.-12.6. ensimmäistä kertaa maailmassa 5GFWD Hackathonin, jossa 13 maasta saapuvat tiimit kehittävät ratkaisuja tulevaisuuden ongelmiin 5G:tä hyödyntäen. Hackathonin haasteenantajina toimivat Oulun yliopistollinen sairaala, Telia Finland ja Nokian Oulun tehdas. Aiheina ovat potilaan polku sairaalassa, 5G-ajan mobiilisovellukset ja digitaalinen tehdas. 5GFWD:n finaali, jossa kolmen haasteen voittajat kisaavat keskenään koko hackathonin voitosta, pidetään 12.6. Oulun yliopistolla.

Hackathonin päättyessä Oulussa järjestetään myös European Conference on Networks and Communications (EuCNC 2017). EuCNC on 26. kertaa järjestettävä asiantuntijafoorumi, jossa aiheena on 5G:n eurooppalainen tiekartta ja sen globaali vaikutus. 5G:n kotikaupunkina Oulu on ylpeä saadessaan isännöidä kansainvälisesti merkittävää asiantuntijoiden kokoontumista.

Teknologiateema jatkuu samalla viikolla Oulussa järjestettävässä AEC Top of the World Arctic Broadband Summitissa. TOW-huippukokoukseen kokoontuu liike-elämän, teknologian, tieteen ja päättäjätahojen edustajia keskustelemaan turvallisesta, kyvykkäästä ja yhdistyneestä arktisesta alueesta. Huippukokous pidetään Oulussa 14.-15.6.

LIsätietoa: http://5gfwd.org/

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template