JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Langaton tulevaisuus kehittyy Oulussa nyt 5G:n vauhdissa. 5G:n siivittämänä Oulussa on kesäkuussa täysi pöhinä, kun Oulussa järjestetään maailman ensimmäinen 5G hackathon, kaksi EU-tason konferenssia, Arctic Economic Councilin kokous ja muita kansainvälisiä tapahtumia.

Päivittäin noin 2,6 miljardia ihmistä ympäri maailmaa käyttää Oulussa kehitettyjä langattomia tekniikoita, kertoo BusinessaOulu. Oulussa kovaa vauhtia kehittyvä 5G-teknologia tulee olemaan yhä laajemmin käytössä maailmanlaajuisesti ja tällä hetkellä ICT-ala työllistää Oulussa melkein 19 000 ihmistä. Oulua voikin hyvällä omatunnolla sanoa 5G:n kotikaupungiksi.

5G tulee mullistamaan langattoman liikenteen ja mahdollistaa uudenlaisia, kehittyneempiä palveluita. 5G tulee olemaan 150 kertaa nopeampi kuin nykyiset 4G-yhteydet, minkä lisäksi yhteysviive tulee olemaan käytännössä olematon. Nopean ja viiveettömän yhteyden ansiosta esimerkiksi suuret koneet pystyvät toimimaan itsenäisesti ja välttämään vaaratilanteita, kun kaikki ympärillä olevat koneet ovat yhteydessä samaan verkkoon.

Oulussa järjestetään 9.-12.6. ensimmäistä kertaa maailmassa 5GFWD Hackathonin, jossa 13 maasta saapuvat tiimit kehittävät ratkaisuja tulevaisuuden ongelmiin 5G:tä hyödyntäen. Hackathonin haasteenantajina toimivat Oulun yliopistollinen sairaala, Telia Finland ja Nokian Oulun tehdas. Aiheina ovat potilaan polku sairaalassa, 5G-ajan mobiilisovellukset ja digitaalinen tehdas. 5GFWD:n finaali, jossa kolmen haasteen voittajat kisaavat keskenään koko hackathonin voitosta, pidetään 12.6. Oulun yliopistolla.

Hackathonin päättyessä Oulussa järjestetään myös European Conference on Networks and Communications (EuCNC 2017). EuCNC on 26. kertaa järjestettävä asiantuntijafoorumi, jossa aiheena on 5G:n eurooppalainen tiekartta ja sen globaali vaikutus. 5G:n kotikaupunkina Oulu on ylpeä saadessaan isännöidä kansainvälisesti merkittävää asiantuntijoiden kokoontumista.

Teknologiateema jatkuu samalla viikolla Oulussa järjestettävässä AEC Top of the World Arctic Broadband Summitissa. TOW-huippukokoukseen kokoontuu liike-elämän, teknologian, tieteen ja päättäjätahojen edustajia keskustelemaan turvallisesta, kyvykkäästä ja yhdistyneestä arktisesta alueesta. Huippukokous pidetään Oulussa 14.-15.6.

LIsätietoa: http://5gfwd.org/

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2