JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Langaton tulevaisuus kehittyy Oulussa nyt 5G:n vauhdissa. 5G:n siivittämänä Oulussa on kesäkuussa täysi pöhinä, kun Oulussa järjestetään maailman ensimmäinen 5G hackathon, kaksi EU-tason konferenssia, Arctic Economic Councilin kokous ja muita kansainvälisiä tapahtumia.

Päivittäin noin 2,6 miljardia ihmistä ympäri maailmaa käyttää Oulussa kehitettyjä langattomia tekniikoita, kertoo BusinessaOulu. Oulussa kovaa vauhtia kehittyvä 5G-teknologia tulee olemaan yhä laajemmin käytössä maailmanlaajuisesti ja tällä hetkellä ICT-ala työllistää Oulussa melkein 19 000 ihmistä. Oulua voikin hyvällä omatunnolla sanoa 5G:n kotikaupungiksi.

5G tulee mullistamaan langattoman liikenteen ja mahdollistaa uudenlaisia, kehittyneempiä palveluita. 5G tulee olemaan 150 kertaa nopeampi kuin nykyiset 4G-yhteydet, minkä lisäksi yhteysviive tulee olemaan käytännössä olematon. Nopean ja viiveettömän yhteyden ansiosta esimerkiksi suuret koneet pystyvät toimimaan itsenäisesti ja välttämään vaaratilanteita, kun kaikki ympärillä olevat koneet ovat yhteydessä samaan verkkoon.

Oulussa järjestetään 9.-12.6. ensimmäistä kertaa maailmassa 5GFWD Hackathonin, jossa 13 maasta saapuvat tiimit kehittävät ratkaisuja tulevaisuuden ongelmiin 5G:tä hyödyntäen. Hackathonin haasteenantajina toimivat Oulun yliopistollinen sairaala, Telia Finland ja Nokian Oulun tehdas. Aiheina ovat potilaan polku sairaalassa, 5G-ajan mobiilisovellukset ja digitaalinen tehdas. 5GFWD:n finaali, jossa kolmen haasteen voittajat kisaavat keskenään koko hackathonin voitosta, pidetään 12.6. Oulun yliopistolla.

Hackathonin päättyessä Oulussa järjestetään myös European Conference on Networks and Communications (EuCNC 2017). EuCNC on 26. kertaa järjestettävä asiantuntijafoorumi, jossa aiheena on 5G:n eurooppalainen tiekartta ja sen globaali vaikutus. 5G:n kotikaupunkina Oulu on ylpeä saadessaan isännöidä kansainvälisesti merkittävää asiantuntijoiden kokoontumista.

Teknologiateema jatkuu samalla viikolla Oulussa järjestettävässä AEC Top of the World Arctic Broadband Summitissa. TOW-huippukokoukseen kokoontuu liike-elämän, teknologian, tieteen ja päättäjätahojen edustajia keskustelemaan turvallisesta, kyvykkäästä ja yhdistyneestä arktisesta alueesta. Huippukokous pidetään Oulussa 14.-15.6.

LIsätietoa: http://5gfwd.org/

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template