JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Lundin teknisessä korkeakoulussa Ruotsissa opiskeleva Alma Orucevic-Alagic on tutkinut Android-koodiin tehtyjä muutoksia. Kaikkiaan koodia on muutettu noin miljoona kertaa sen jälkeen, kun Android julkistettiin vuonna 2007.

Orucevic-Alagicin tietojenkäsittelytieteen lisensiaattityöstä selviää, että Google vastaa noin 60 prosentista koodinmuutoksia. Tätä vahvaa roolia tutkija selittää Googlen halulla varmistaa, että tietyt sen omat palvelut toimivat saumattomasti alustalla.

- Google on halunnut varmistaa, että esimerkiksi mainokset, hakukone ja Play-sovelluskauppa toimivat aina.

Orucevic-Alagicin aineisto kertoo, että Androidista on vuosien varrella irronnut 150 erillistä avoimen koodin kehitysprojektia. Osa hyödyntäjista on Googlen kilpailijoita, kuten Apple, jonka Webkit-moottori pohjaa Android-projektiin.

Android on tietysti yksi menestyneimmistä avoimen koodin projekteista, mutta Orucevic-Alagic muistuttaa, että avoimella ja avoimella on eroa.

- Moni käyttää itselleen sopivia osia avoimesta koodista. Esimerkiksi Sonyn ja Samsungin Android-puhelimiin on tuotu omia, uniikkeja palveluja.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
15hreplyretweetfavorite
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
 
 

ny template