JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Lundin teknisessä korkeakoulussa Ruotsissa opiskeleva Alma Orucevic-Alagic on tutkinut Android-koodiin tehtyjä muutoksia. Kaikkiaan koodia on muutettu noin miljoona kertaa sen jälkeen, kun Android julkistettiin vuonna 2007.

Orucevic-Alagicin tietojenkäsittelytieteen lisensiaattityöstä selviää, että Google vastaa noin 60 prosentista koodinmuutoksia. Tätä vahvaa roolia tutkija selittää Googlen halulla varmistaa, että tietyt sen omat palvelut toimivat saumattomasti alustalla.

- Google on halunnut varmistaa, että esimerkiksi mainokset, hakukone ja Play-sovelluskauppa toimivat aina.

Orucevic-Alagicin aineisto kertoo, että Androidista on vuosien varrella irronnut 150 erillistä avoimen koodin kehitysprojektia. Osa hyödyntäjista on Googlen kilpailijoita, kuten Apple, jonka Webkit-moottori pohjaa Android-projektiin.

Android on tietysti yksi menestyneimmistä avoimen koodin projekteista, mutta Orucevic-Alagic muistuttaa, että avoimella ja avoimella on eroa.

- Moni käyttää itselleen sopivia osia avoimesta koodista. Esimerkiksi Sonyn ja Samsungin Android-puhelimiin on tuotu omia, uniikkeja palveluja.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template