JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Lundin teknisessä korkeakoulussa Ruotsissa opiskeleva Alma Orucevic-Alagic on tutkinut Android-koodiin tehtyjä muutoksia. Kaikkiaan koodia on muutettu noin miljoona kertaa sen jälkeen, kun Android julkistettiin vuonna 2007.

Orucevic-Alagicin tietojenkäsittelytieteen lisensiaattityöstä selviää, että Google vastaa noin 60 prosentista koodinmuutoksia. Tätä vahvaa roolia tutkija selittää Googlen halulla varmistaa, että tietyt sen omat palvelut toimivat saumattomasti alustalla.

- Google on halunnut varmistaa, että esimerkiksi mainokset, hakukone ja Play-sovelluskauppa toimivat aina.

Orucevic-Alagicin aineisto kertoo, että Androidista on vuosien varrella irronnut 150 erillistä avoimen koodin kehitysprojektia. Osa hyödyntäjista on Googlen kilpailijoita, kuten Apple, jonka Webkit-moottori pohjaa Android-projektiin.

Android on tietysti yksi menestyneimmistä avoimen koodin projekteista, mutta Orucevic-Alagic muistuttaa, että avoimella ja avoimella on eroa.

- Moni käyttää itselleen sopivia osia avoimesta koodista. Esimerkiksi Sonyn ja Samsungin Android-puhelimiin on tuotu omia, uniikkeja palveluja.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2