JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia kertoo toimittavansa amerikkalaiselle Frontier Communications -operaattorille G.Fast-pohjaisen kiinteän laajakaistan tekniikan. Sen avulla connecticutilaisoperaattori voi tarjota tilaajilleen nopeita yhteyksiä vanhoja kuparipohjaisia puhelinlinjoja pitkin.

Kansainvälinen televiestintäliitto ITU ratifioi G.Fast-tekniikan syksyllä 2014. Sen avulla käyttäjä saa kotiinsa gigabitin yhteyden vanhaa kuparilinjaa pitkin vielä 250 metrin päässä puhelinkeskuksesta.

Tällä hetkellä Nokian toimittavaa G.Fast-tekniikkaa käyttää kymmenen kaupallista operaattoria. Toteutettuja kenttätestejä Nokialla on valmiina yli 40 asiakkaan kanssa, joten käyttäjien määrä tulee kasvamaan nopeasti.

Frontier aikoo hyödyntää G.Fast-jakoa rakennusten sisällä. Operaattori tuo kuituyhteyden asuintalojen alakertaan tai kellariin ja sieltä yhteys jaetaan käyttäjille puhelinlinjoja pitkin.

G.fast lupaa koteihin gigabitin datanopeuden jopa 250 metrin päässä keskuksesta. Fyysisen kerroksen valmistuttua piirien valmistajat voivat ryhtyä suunnittelemaan tuotteitaan ja testaamaan ensimmäisiä protopiirejä.

Yksi G.fastin tärkeimpiä ominaisuuksia on itseasentuvuus. Tämä tarkoittaa sitä, ettei kotiinsa gigabitin kupariyhteyttä haluava tarvitse avukseen erillistä ammattiasentajaa. Tämä alentaa tietysti sekä operaattorin että tilaajan kustannuksia.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template