JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Etlan tutkimuspäällikkö ja pian Aalto-yliopistossa uutta digitaalisten operaatioiden professuuria hoitamaan siirtyvä Timo Seppälä sanoo, että digitaalistuvassa taloudessa rahaa tekee se, joka hallitsee alustaa ja avaa omistavmansa datan verkkoon kolmansien osapuolten hyödynnettäväksi.

Seppälä esitteli näkemyksiään viime viikolla ensimmäisessä Suomessa järjestetyssä Embedded Conference Finland -tapahtumassa Helsingissä.

Hän perusteli väitetään sillä, että viimeisen kymmenen vuoden aikana ovat menestyneet ne yritykset, jotka hallitsevat keskitettyä alustaa ja dataa, mutta antavat tämän datan myös muiden käyttöön. Parhaat esimerkit tästä ovat ilmeisiä eli Apple ja Google. - Ja pitää muistaa, ettei Applella ole osto-organisaatiota, Seppälä korosti.

Kaikki kohkaavat nyt digitalisaatiosta ja esineiden internetistä, mutta totuus on että kehitys on vasta alkuvaiheissaan. - 98 prosenttia laitteista ei ole kytketty nettiin, Seppälä muistutti.

Sama pätee suomalaisyrityksiin. - 24 prosenttia kertoo investoivansa esineiden internetiin, mutta 76 prosenttia ei investoi!

Timo Seppälän esitys löytyy Embedded Conference Finland -sivustolta yhdessä tapahtuman muiden keynote-esitysten kanssa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template