JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Etlan tutkimuspäällikkö ja pian Aalto-yliopistossa uutta digitaalisten operaatioiden professuuria hoitamaan siirtyvä Timo Seppälä sanoo, että digitaalistuvassa taloudessa rahaa tekee se, joka hallitsee alustaa ja avaa omistavmansa datan verkkoon kolmansien osapuolten hyödynnettäväksi.

Seppälä esitteli näkemyksiään viime viikolla ensimmäisessä Suomessa järjestetyssä Embedded Conference Finland -tapahtumassa Helsingissä.

Hän perusteli väitetään sillä, että viimeisen kymmenen vuoden aikana ovat menestyneet ne yritykset, jotka hallitsevat keskitettyä alustaa ja dataa, mutta antavat tämän datan myös muiden käyttöön. Parhaat esimerkit tästä ovat ilmeisiä eli Apple ja Google. - Ja pitää muistaa, ettei Applella ole osto-organisaatiota, Seppälä korosti.

Kaikki kohkaavat nyt digitalisaatiosta ja esineiden internetistä, mutta totuus on että kehitys on vasta alkuvaiheissaan. - 98 prosenttia laitteista ei ole kytketty nettiin, Seppälä muistutti.

Sama pätee suomalaisyrityksiin. - 24 prosenttia kertoo investoivansa esineiden internetiin, mutta 76 prosenttia ei investoi!

Timo Seppälän esitys löytyy Embedded Conference Finland -sivustolta yhdessä tapahtuman muiden keynote-esitysten kanssa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template