JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Etlan tutkimuspäällikkö ja pian Aalto-yliopistossa uutta digitaalisten operaatioiden professuuria hoitamaan siirtyvä Timo Seppälä sanoo, että digitaalistuvassa taloudessa rahaa tekee se, joka hallitsee alustaa ja avaa omistavmansa datan verkkoon kolmansien osapuolten hyödynnettäväksi.

Seppälä esitteli näkemyksiään viime viikolla ensimmäisessä Suomessa järjestetyssä Embedded Conference Finland -tapahtumassa Helsingissä.

Hän perusteli väitetään sillä, että viimeisen kymmenen vuoden aikana ovat menestyneet ne yritykset, jotka hallitsevat keskitettyä alustaa ja dataa, mutta antavat tämän datan myös muiden käyttöön. Parhaat esimerkit tästä ovat ilmeisiä eli Apple ja Google. - Ja pitää muistaa, ettei Applella ole osto-organisaatiota, Seppälä korosti.

Kaikki kohkaavat nyt digitalisaatiosta ja esineiden internetistä, mutta totuus on että kehitys on vasta alkuvaiheissaan. - 98 prosenttia laitteista ei ole kytketty nettiin, Seppälä muistutti.

Sama pätee suomalaisyrityksiin. - 24 prosenttia kertoo investoivansa esineiden internetiin, mutta 76 prosenttia ei investoi!

Timo Seppälän esitys löytyy Embedded Conference Finland -sivustolta yhdessä tapahtuman muiden keynote-esitysten kanssa.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2