JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Abloy järjesti tänään Finlandia-talolla Focus Forum -tapahtuman, jossa keskityttiin yhteiskunnan kriittisten rakenteiden turvallisuuteen. Suomen turvallisuuskomitean pääsihteerinäkin työskennellyt eversti Aapo Cederberg alleviivasi, että kyberuhat ovat tulleet jäädäkseen. - Kybersota tai kyberoperaatiot ovat uusi normaali.

Cederberg on viimeksi työskennellyt tutkijana Genevässä sijaitsevassa GCSP-keskuksessa (Geneva Centre for Security Policy). Hän kuvasi Abloyn konferenssivieraille erilaisia uhkia, joita nyky-yhteiskunnassa on. Hybridisota on näistä ehkä kuumin aihe.

- Ajatellaan vaikkapa Krimin tilannetta. Sen ympärillä oli valtaisa informaatiohyökkäys sekä Venäjällä että globaalisti, Cederberg muistutti.

Tämä tarkoittaa sitä, että nykyuhat ovat poikkeuksetta sekä globaaleja, alueellisia että paikallisia. Turvallisuusviranomaisten tai turvallisuudesta vastaavien organisaatioiden on välttämätöntä tehdä laajaa yhteistyötä.

Cederberg muistutti myös, ettei turvallisuus tai uhkien torjuminen ole ennen kaikkea tekninen kysymys, vaikka se sellaiseksi usein ymmärretäänkin. - Suurin haavoittuvuus on ihminen. Me teemme virheitä, koska toimimma vanhojen mallien mukaisesti. Ja yleensä emme edes ymmärrä tai tiedä tekevämme virheitä.

Kyberturvallisuus ei ole muusta toiminnasta irrallinen asia. Cederbergin mukaan esimerkiksi digitalisaatiota ei voi olla ilman, että samalla kehitetään kyberturvallisuutta. - Jos ajatellaan Euroopan laajuista energiainfrastruktuuria. Jos sähköverkkoja tai kaasuputkia ei suojaa, niistä voi tulla ase jonkin toisen käsissä.

- Rikollisia kiinnostaa nyt fyysisen ja virtuaalisen rajapinta, joka digitalisaation myötä aukeaa. Erityisesti se gateway siinä välissä houkuttaa.

Kyberukien yleisyyttä ja määrän kasvua lisää se, ettei enää tarvitse olla mikään kyberekspertti. - Voi mennä Darknetiin ja ostaa kyberhyökkäyksiä palveluna, Cederberg päätti.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template