JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

STMicroelectronics on kehittänyt yhdessä piilaaksolaisen Memoir Systemsin kanssa järjestelmäpiireille sulautettavan muistin, joka voidaan valmistaa ST:n omassa SOI-prosessissa.

Tuloksena on yhtiöiden mukaan nopea ja vähän virtaa kuluttava muisti, joka ST:n valmistusprosessin ansiosta toimii erittäin luotettavasti. Bittivirheiden määrä jää yhitöiden mukaan selvästi tavallisia CMOS-prosessissa valmistettuja siruja pienemmäksi.

ST kutsuu valmistusprosessiaan nimellä FD-SOI (full depleted silicon-on-insulator). Siinä ohuen piikerroksen päällä on eristävä kerros, joka perusprosesseista puuttuu. Eristyksen ansiosta transistorin jännitevuoto jää erittäin pieneksi.

Nyt Memoir Systemsin Algorithmic Memory on sovitettu prosessiin. Yhtiön mukaan sulautetun muistin nopeus saadaan algoritmien avulla kasvatettua jopa 10-kertaiseksi. Tekniikan ansiosta myös muistin piialaa ja tehonkulutusta saadaan pienemmäksi.

Memoir Systemsin algoritmeillä muistimakroja viedään välimuistiin, virtualisoidaan ja koodataan. Yhtiön osaamista on erityisesti se, miten tämä kaikki saadaan toimimaan joustavasti yhdessä niin, että muistin toiminta nopeutuu.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template