JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

IC Insights on ennustanut puolijohdealan yritysten myynnit tältä vuodelta. Intel jatkaa listan ykkösenä, mutta vaikka sen etumatka muihin on yhä pitkä, on se kutistumaan päin. Yli 10 miljardin dollarin yrityksiä listalla on jo kahdeksan.

Ennusteen mukaan Intelin liikevahto kutistuu tänä vuonna kahdella prosentilla 48,3 miljardiin dollariin. Samsungi myynti sen sijaan kasvaa 33,6 miljardiin eli nelä prosenttia suuremmasi kuin viime vuonna.

Qualcommin vahva vire jatkuu. 17,1 miljardin dollarin liikevaihto on kolmanneksen suurempi kuin vuonna 2012. Tällä hetkellä näyttää, ettei sandiegolaisyrityksen kasvua uhkaa mikään.

Korealaiselle Hynixille kuluva vuosi on erittäin hyvä, sillä ennusteen mukaan liikevaihto kasvaa 44 prosenttia hieman yli 13 miljardiin dollariin. DRAM-myynnin kasvun myötä Hynix pomppaa suurimpien yritysten listalla kaksi pykällä eli viidenneksi.

Toshiba säilyttää kuudennen sijansa 12,2 miljardin dollarin myynnillä, kun Texas Instrumentsin myynnin kutistuminen viidellä prosentilla pudottaa sen listan seitsemänneksi.

Listan alempana taiwanilainen kännykäiden sovellusprosessoreja kehittävä Mediatek on toinen suurin nousija. IC Insightsin mukaan Mediatekin liikevaihto kasvaa tänä vuonna 34 prosenttia yli 4,5 miljardiin dollariin.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template