JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Taiwanilainen Mediatek haluaa tosisaan haastaa Qualcommin sovellusprosessorin ykköspaikalla. Yhtiö aikoo investoida yli miljardi dollaria uusien piirisarjojen tuotekehitykseen ensi vuonna.

Summa on jopa viidennes yhtiön liikevaihdosta, joten panostus tutkimukseen on erittäin vahva. Älypuhelimiin yhtiö on tuomassa jopa kuutta uutta piirisarjaa ensi vuoden aikana. Kaksi näistä on uusia 8-ytimisiä siruja, joita aiemmin ei ole markkinoilla nähty.

Mediatek iskee lujaa myös tabletteihin, joihin on tulossa kuusi uutta piirisarjaa. Ne kattavat koko markkinan kalliista huippulaitteista halvemman pään Android-tabletteihin.

Osana panostuksiaan Mediatek ilmoitti vastikään lisensoineensa englantilaiselta ARM:ltä oikeudet uuteen Cortex-A50-prosessoriin sekä sen rinnalla käytettävään Mali-grafiikkaytimeen. Uusilla A53- ja A57-ytimillä voidaan toteuttaa myös 64-bittisiä järjestelmiä, joiden odotetaan ensi vuonna tulevan laajemmin käyttöön high end -luokan älypuhelimissa.

Viime vuonna Qualcommin osuus älypuhelinten sovellusprosessoreissa oli yli 50 prosenttia. Mediatek oli listan kakkosena noin 15 prosentin osuudella ennen Intelilä, jonka hallussa oli alle 10 prosenttia markkinoista.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template