JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Taiwanilainen Mediatek haluaa tosisaan haastaa Qualcommin sovellusprosessorin ykköspaikalla. Yhtiö aikoo investoida yli miljardi dollaria uusien piirisarjojen tuotekehitykseen ensi vuonna.

Summa on jopa viidennes yhtiön liikevaihdosta, joten panostus tutkimukseen on erittäin vahva. Älypuhelimiin yhtiö on tuomassa jopa kuutta uutta piirisarjaa ensi vuoden aikana. Kaksi näistä on uusia 8-ytimisiä siruja, joita aiemmin ei ole markkinoilla nähty.

Mediatek iskee lujaa myös tabletteihin, joihin on tulossa kuusi uutta piirisarjaa. Ne kattavat koko markkinan kalliista huippulaitteista halvemman pään Android-tabletteihin.

Osana panostuksiaan Mediatek ilmoitti vastikään lisensoineensa englantilaiselta ARM:ltä oikeudet uuteen Cortex-A50-prosessoriin sekä sen rinnalla käytettävään Mali-grafiikkaytimeen. Uusilla A53- ja A57-ytimillä voidaan toteuttaa myös 64-bittisiä järjestelmiä, joiden odotetaan ensi vuonna tulevan laajemmin käyttöön high end -luokan älypuhelimissa.

Viime vuonna Qualcommin osuus älypuhelinten sovellusprosessoreissa oli yli 50 prosenttia. Mediatek oli listan kakkosena noin 15 prosentin osuudella ennen Intelilä, jonka hallussa oli alle 10 prosenttia markkinoista.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template