JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel esitteli Coumputex-näyttelyssä Taiwanissa uudet, neljännen sukupolven Core-prosessorinsa. Yhtiön mukaan uudet prosessorit tuovat pc-tason suorituskyvyn ja tablettien vaatiman pienen virrankulutuksen samassa paketissa.

Uutuudet perustuvat 22 nanometrin Haswell-arkkitehtuuriin. Niissä on erityisesti ollut tavoitteena ultrabook-kannettavien toiminta-ajan pidentäminen ja tässä Intel on onnistunut. Sen mukaan uusi Core antaa ultrakannettaville jopa 9 tunnin toiminta-ajan.

Intelin mukaan uusi Core tulee ajan myötä markkinoille peräti yli viitenäkymmenenä erilaisena varianttina.

Intel kertoi Taiwanissa lisätietoja myös tulevista neliytimisistä Atom-prosessoreista, jotka valmistetaan 22 nanometrin prosessissa. Älypuhelimiin tulossa on niin ikään 22 nanometrin prosessissa valmistettava Merrifield-koodinimellä kehitettävä suoritin.

Taiwanissa Intel kertoi ensimmäistä kertaa uudesta Merrifield-pohjaisesta älypuhelinten referenssialustasta, jossa Atom-suorittimen rinnalle tuodaan LTE-piirisarja. XMM 7160 -piiri on Intelin mukaan yksi markkinoiden pienimpiä ja vähävirtaisia kaikkia LTE-taajuusalueita tukeva modeemi.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 triljoonaa digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template