JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel esitteli Coumputex-näyttelyssä Taiwanissa uudet, neljännen sukupolven Core-prosessorinsa. Yhtiön mukaan uudet prosessorit tuovat pc-tason suorituskyvyn ja tablettien vaatiman pienen virrankulutuksen samassa paketissa.

Uutuudet perustuvat 22 nanometrin Haswell-arkkitehtuuriin. Niissä on erityisesti ollut tavoitteena ultrabook-kannettavien toiminta-ajan pidentäminen ja tässä Intel on onnistunut. Sen mukaan uusi Core antaa ultrakannettaville jopa 9 tunnin toiminta-ajan.

Intelin mukaan uusi Core tulee ajan myötä markkinoille peräti yli viitenäkymmenenä erilaisena varianttina.

Intel kertoi Taiwanissa lisätietoja myös tulevista neliytimisistä Atom-prosessoreista, jotka valmistetaan 22 nanometrin prosessissa. Älypuhelimiin tulossa on niin ikään 22 nanometrin prosessissa valmistettava Merrifield-koodinimellä kehitettävä suoritin.

Taiwanissa Intel kertoi ensimmäistä kertaa uudesta Merrifield-pohjaisesta älypuhelinten referenssialustasta, jossa Atom-suorittimen rinnalle tuodaan LTE-piirisarja. XMM 7160 -piiri on Intelin mukaan yksi markkinoiden pienimpiä ja vähävirtaisia kaikkia LTE-taajuusalueita tukeva modeemi.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Vanha audioplugi haastaa USB-C:n digitalisoituna

Perinteisestä 3,5 mm audioliittimestä dataominaisuuksilla höystetty ACI-kuulokeliitäntä haastaa USB-C:n. Kännykkään sijoitettavan isäntäpiirin ja kuulokkeisiin sijoitettavan renkipiirin avulla voidaan helposti ja edullisesti muodostaa muun muassa ulkoisen taustamelun vaimennus.

Lue lisää...
 
ETN_fi Jaguar rakensi uniikin ‘Greatest Hits’ XJ-mallin Iron Maiden-yhtyeen rumpali Nicko McBrainille https://t.co/3RQPYicqIS
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
 
 

ny template