JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Englantilainen ARM on hallinnut suvereenisti matkapuhelinten ja tablettien prosessorimarkkinoita. Viime aikoina Intelin uudet Atom-prosessorit ovat saaneet merkittäviä suunnitteluvoittoja, kuten Samsungin uusissa Tab 3 -tableteissa. ARM vastaa haasteeseen uusilla suorittimilla.

ARM:n nykyvalikoimassa kovin suorituskyky tulee Cortex-A15-prosessorilla. Sen tehonkulutus on kuitenkin kuusi wattia kaksiytimisenä. Lukema on aivan liian iso älypuhelimiin ja tabletteihin.

Ongelman ratkaisuksi ARM on esitellyt uuden Cortex-A12-ytimen. Se tuo 40 prosenttia enemmän suorituskykyä kuin Cortex-A9, jonka seuraajaksi uutuus on ajateltu. Silti koodi sopii lähes kolmanneksen aiempaa pienempään tilaan.

Cortex-A12-prosessorit on suunniteltu 28 nanometrin prosessissa valmistettaviksi. Tällä viivanleveydellä suorittimen kellotaajjus yltää noin 2,3 gigahertsiin.

Sovellusprosessorin lisäksi raudan pitää varsinkin tableteissa pyörittää yhä vaativampaa grafiikkaa. Cortex-A12:n rinnalla videota prosessoi uusi Mali-V500-prosessori. Grafiikkaa piirtää T628-ydin.

ARM:n uuden prosessorin tähtäimessä ovat tablettien lisäksi keskitason älypuhelimet. Niitä myydään ennusteiden mukaan jopa 580 miljoonaa vuonna 2015.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template