JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Englantilainen ARM on hallinnut suvereenisti matkapuhelinten ja tablettien prosessorimarkkinoita. Viime aikoina Intelin uudet Atom-prosessorit ovat saaneet merkittäviä suunnitteluvoittoja, kuten Samsungin uusissa Tab 3 -tableteissa. ARM vastaa haasteeseen uusilla suorittimilla.

ARM:n nykyvalikoimassa kovin suorituskyky tulee Cortex-A15-prosessorilla. Sen tehonkulutus on kuitenkin kuusi wattia kaksiytimisenä. Lukema on aivan liian iso älypuhelimiin ja tabletteihin.

Ongelman ratkaisuksi ARM on esitellyt uuden Cortex-A12-ytimen. Se tuo 40 prosenttia enemmän suorituskykyä kuin Cortex-A9, jonka seuraajaksi uutuus on ajateltu. Silti koodi sopii lähes kolmanneksen aiempaa pienempään tilaan.

Cortex-A12-prosessorit on suunniteltu 28 nanometrin prosessissa valmistettaviksi. Tällä viivanleveydellä suorittimen kellotaajjus yltää noin 2,3 gigahertsiin.

Sovellusprosessorin lisäksi raudan pitää varsinkin tableteissa pyörittää yhä vaativampaa grafiikkaa. Cortex-A12:n rinnalla videota prosessoi uusi Mali-V500-prosessori. Grafiikkaa piirtää T628-ydin.

ARM:n uuden prosessorin tähtäimessä ovat tablettien lisäksi keskitason älypuhelimet. Niitä myydään ennusteiden mukaan jopa 580 miljoonaa vuonna 2015.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Vanha audioplugi haastaa USB-C:n digitalisoituna

Perinteisestä 3,5 mm audioliittimestä dataominaisuuksilla höystetty ACI-kuulokeliitäntä haastaa USB-C:n. Kännykkään sijoitettavan isäntäpiirin ja kuulokkeisiin sijoitettavan renkipiirin avulla voidaan helposti ja edullisesti muodostaa muun muassa ulkoisen taustamelun vaimennus.

Lue lisää...
 
ETN_fi Jaguar rakensi uniikin ‘Greatest Hits’ XJ-mallin Iron Maiden-yhtyeen rumpali Nicko McBrainille https://t.co/3RQPYicqIS
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
 
 

ny template