JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Englantilainen ARM on hallinnut suvereenisti matkapuhelinten ja tablettien prosessorimarkkinoita. Viime aikoina Intelin uudet Atom-prosessorit ovat saaneet merkittäviä suunnitteluvoittoja, kuten Samsungin uusissa Tab 3 -tableteissa. ARM vastaa haasteeseen uusilla suorittimilla.

ARM:n nykyvalikoimassa kovin suorituskyky tulee Cortex-A15-prosessorilla. Sen tehonkulutus on kuitenkin kuusi wattia kaksiytimisenä. Lukema on aivan liian iso älypuhelimiin ja tabletteihin.

Ongelman ratkaisuksi ARM on esitellyt uuden Cortex-A12-ytimen. Se tuo 40 prosenttia enemmän suorituskykyä kuin Cortex-A9, jonka seuraajaksi uutuus on ajateltu. Silti koodi sopii lähes kolmanneksen aiempaa pienempään tilaan.

Cortex-A12-prosessorit on suunniteltu 28 nanometrin prosessissa valmistettaviksi. Tällä viivanleveydellä suorittimen kellotaajjus yltää noin 2,3 gigahertsiin.

Sovellusprosessorin lisäksi raudan pitää varsinkin tableteissa pyörittää yhä vaativampaa grafiikkaa. Cortex-A12:n rinnalla videota prosessoi uusi Mali-V500-prosessori. Grafiikkaa piirtää T628-ydin.

ARM:n uuden prosessorin tähtäimessä ovat tablettien lisäksi keskitason älypuhelimet. Niitä myydään ennusteiden mukaan jopa 580 miljoonaa vuonna 2015.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 triljoonaa digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template