JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

München - Toshiba esitteli muutama vuosi sitten uuden lähiyhteyksien langattoman tekniikan, jolle annettiin nimeksi TransferJet. Tekniikan suorituskyky ei ole koskaan ollut ongelma, mutta iso kysymys oli, tarvitaanko maailmaan ylipäätään taas yhtä uutta tietoliikennetekniikkaa.

Toshiba Europella asic- ja järjestelmäpiireistä vastaavan Armin Derpmannin mukaan tarvitaan. - Kyse oli aina vain siitä, että löydetään oikeat käyttötavata ja bisnesmallit, Derpmann sanoo.

TransferJet-linkki on itsessään aika vakuuttava. Linkki ei tarvitse mitään asetuksia, riittää että liittää esimerkiksi usb-sovittimen laitteisiin. Data kulkee 4,48 gigahertsin uwb-taajuuksilla 375 megabitin sekuntinopeudella, joten isokin elokuvatiedosto sujahtaa tabletista kännykkään muutamassa sekunnissa, kuten Toshiban demo osoittaa. Demossa maksutapahtuma liikkuin NFC-linkin yli ja TarnsferJetiä voidaankin pitää eräänlaisena trimmattuna NFC-yhteytenä.

Yhteys on myös täysin suojattu, mikä nykyisinä NSA:n toimien varjostamina aikoina ei ole mikään triviaali ominaisuus. Mutta se sovellus ja bisnesmalli?

- Uskomme, että TransfetJetin avulla on mahdolista myydä sisältöjä ruuhkaisissa tilaisuuksissa, joissa wifi- tai 3g-yhteydet eivät yksinkertaisesti toimi. Tällaisia ovat esimerkiksi musiikkikonsertit ja jalkapallo-ottelut, sanoo Derpmann saksalaiselle sopivaan tapaan.

Tällä hetkellä TransferJetin saa laitteisiin erilaisina sovittimina muistikorteista usb-tikkuihin. MicroSD-kortillayhteys on tulossa ensi vuonna. Mutta tekniikka tullaan myös integroimaan älypuhelimiin.

- Tällä hetkellä keskustelemme useiden älypuhelinvalmistajan kanssa siitä, miten TransferJet integroitaisiin tuleviin puhelinmalleihin, Diepman kertoo.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template