JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

München - Toshiba esitteli muutama vuosi sitten uuden lähiyhteyksien langattoman tekniikan, jolle annettiin nimeksi TransferJet. Tekniikan suorituskyky ei ole koskaan ollut ongelma, mutta iso kysymys oli, tarvitaanko maailmaan ylipäätään taas yhtä uutta tietoliikennetekniikkaa.

Toshiba Europella asic- ja järjestelmäpiireistä vastaavan Armin Derpmannin mukaan tarvitaan. - Kyse oli aina vain siitä, että löydetään oikeat käyttötavata ja bisnesmallit, Derpmann sanoo.

TransferJet-linkki on itsessään aika vakuuttava. Linkki ei tarvitse mitään asetuksia, riittää että liittää esimerkiksi usb-sovittimen laitteisiin. Data kulkee 4,48 gigahertsin uwb-taajuuksilla 375 megabitin sekuntinopeudella, joten isokin elokuvatiedosto sujahtaa tabletista kännykkään muutamassa sekunnissa, kuten Toshiban demo osoittaa. Demossa maksutapahtuma liikkuin NFC-linkin yli ja TarnsferJetiä voidaankin pitää eräänlaisena trimmattuna NFC-yhteytenä.

Yhteys on myös täysin suojattu, mikä nykyisinä NSA:n toimien varjostamina aikoina ei ole mikään triviaali ominaisuus. Mutta se sovellus ja bisnesmalli?

- Uskomme, että TransfetJetin avulla on mahdolista myydä sisältöjä ruuhkaisissa tilaisuuksissa, joissa wifi- tai 3g-yhteydet eivät yksinkertaisesti toimi. Tällaisia ovat esimerkiksi musiikkikonsertit ja jalkapallo-ottelut, sanoo Derpmann saksalaiselle sopivaan tapaan.

Tällä hetkellä TransferJetin saa laitteisiin erilaisina sovittimina muistikorteista usb-tikkuihin. MicroSD-kortillayhteys on tulossa ensi vuonna. Mutta tekniikka tullaan myös integroimaan älypuhelimiin.

- Tällä hetkellä keskustelemme useiden älypuhelinvalmistajan kanssa siitä, miten TransferJet integroitaisiin tuleviin puhelinmalleihin, Diepman kertoo.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template