JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Google on julkistanut beetaversion Android-sovellusten kehitysympäristön Studio 2.0-versiosta. Päivitys lupaa kehittäjille hyvää, sillä sovellusten kehitys nopeutuu merkittävästi aiemmasta.

Ehkä suurin uudistus on Instant Run -toiminto, jonka avulla kehittäjä voi nähdä koodiin tehtyjen muutosten vaikutukset välittömästi. Start-nappia painamalla sovellus käynnistyy uudelleen uudella koodilla.

Instant Run toimii sekä kehityskoneeseen liitetyssä laitteessa että emulaattorissa. Googlen mukaan koodi kääntyy uudessa Studiossa jopa 2-2,5 kertaa aiempaa nopeammin, vaikka ei käyttäisikään Instant Runia. Myös Studion emulaattori on aiempaa nopeampi.

Grafiikkapuolelle Android Studioon on tuotu uusi GPU Profiler -työkalu. Sen avulla voidaan entistä helpommin muokata sovellusten grafiikkakoodia. Googlen mukaan työkalu on vielä alkuvaiheessa, mutta se antaa jo mahdollisuuden tallentaa pitkiä grafiikkasekvenssejä ja analysoida sovelluksen toimintaa kehys kehykseltä.

Android Studiota ajetaan javan päällä IntelliJ-ympäristössä. Google ei enää suosittele Eclipse-ympäristöä.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template