JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Google on julkistanut beetaversion Android-sovellusten kehitysympäristön Studio 2.0-versiosta. Päivitys lupaa kehittäjille hyvää, sillä sovellusten kehitys nopeutuu merkittävästi aiemmasta.

Ehkä suurin uudistus on Instant Run -toiminto, jonka avulla kehittäjä voi nähdä koodiin tehtyjen muutosten vaikutukset välittömästi. Start-nappia painamalla sovellus käynnistyy uudelleen uudella koodilla.

Instant Run toimii sekä kehityskoneeseen liitetyssä laitteessa että emulaattorissa. Googlen mukaan koodi kääntyy uudessa Studiossa jopa 2-2,5 kertaa aiempaa nopeammin, vaikka ei käyttäisikään Instant Runia. Myös Studion emulaattori on aiempaa nopeampi.

Grafiikkapuolelle Android Studioon on tuotu uusi GPU Profiler -työkalu. Sen avulla voidaan entistä helpommin muokata sovellusten grafiikkakoodia. Googlen mukaan työkalu on vielä alkuvaiheessa, mutta se antaa jo mahdollisuuden tallentaa pitkiä grafiikkasekvenssejä ja analysoida sovelluksen toimintaa kehys kehykseltä.

Android Studiota ajetaan javan päällä IntelliJ-ympäristössä. Google ei enää suosittele Eclipse-ympäristöä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template