JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

ARM-pohjaisille prosessoreille on olemassa leegio erilaisia kehitystyökaluja. Osa niistä on ilmaisiakin, mutta yleensä suunnittelun koko on rajoitettu jollakin tavalla. Ruotsalaisen Atollicin uusi työkalupaketti sen sijaan täysin ilmainen.

Atomillicin TrueSTUDIO Lite on täysin vapaasti ladattavissa, käytettävissä ja jaettavissa. Käyttö ei edellytä edes rekisteröitymistä.

Silti työkalu vastaa kaupallisia C/C++-ohjelmointityökaluja, Atollic kehuu. Yhtiön mukaan TrueSTUDIO Lite on kehitetty, jotta ARM-kehitysmaailma pääsisi eroon pirstoutuneisuudestaan. Markkinoilla on paljon samantyyppisiä työkaluja, jotka tarjoavat perustason editointi-, käännin- ja debuggausominaisuuksia, mutta useimmissa käytettävyys on huono, koska työkaluja ei ole integroitu mihinkään pakettiin.

Osa näistä työkaluista on kiinnitetty jonkin yhden piirivalmistajan tuotteisiin, joka tottakai rajoittaa kehitetyn koodin käyttömahdollisuuksia. Nyt tarjolla on ensimmäistä kertaa täysin ilmainen, kaupallinen ympäristö, joka ei rajoita koodin kokoa eikä ole sidottu mihinkään tietyn valmistajan ohjaimeen.

TrueSTUDIO Lite perustuu avoimeen Aclipse-alustaan, johon on istutettu kaupallisista työkaluista tuttuja velhotyökaluja sekä laaja tuki eri valmistajien ARM-ohjainpiireille.

Atollicilla on myös kaupallinen paketti, jota se myy nimellä TrueSTUDIO Pro. Se tuo kehittäjälle lisää esimerkiksi koodianalyysin ja edistyneempien debuggaustoimintojen muodossa. Pro-versio tuottaa esimerkiksi koodin kaatumisraportteja ja RTOS-pohjaisen virheentarkistuksen.

Liteversion voi ladata Atollicin sivuilta. Pro-version lisenssin lähtöhinta on 49 euroa kuukaudessa.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template