JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

ARM-pohjaisille prosessoreille on olemassa leegio erilaisia kehitystyökaluja. Osa niistä on ilmaisiakin, mutta yleensä suunnittelun koko on rajoitettu jollakin tavalla. Ruotsalaisen Atollicin uusi työkalupaketti sen sijaan täysin ilmainen.

Atomillicin TrueSTUDIO Lite on täysin vapaasti ladattavissa, käytettävissä ja jaettavissa. Käyttö ei edellytä edes rekisteröitymistä.

Silti työkalu vastaa kaupallisia C/C++-ohjelmointityökaluja, Atollic kehuu. Yhtiön mukaan TrueSTUDIO Lite on kehitetty, jotta ARM-kehitysmaailma pääsisi eroon pirstoutuneisuudestaan. Markkinoilla on paljon samantyyppisiä työkaluja, jotka tarjoavat perustason editointi-, käännin- ja debuggausominaisuuksia, mutta useimmissa käytettävyys on huono, koska työkaluja ei ole integroitu mihinkään pakettiin.

Osa näistä työkaluista on kiinnitetty jonkin yhden piirivalmistajan tuotteisiin, joka tottakai rajoittaa kehitetyn koodin käyttömahdollisuuksia. Nyt tarjolla on ensimmäistä kertaa täysin ilmainen, kaupallinen ympäristö, joka ei rajoita koodin kokoa eikä ole sidottu mihinkään tietyn valmistajan ohjaimeen.

TrueSTUDIO Lite perustuu avoimeen Aclipse-alustaan, johon on istutettu kaupallisista työkaluista tuttuja velhotyökaluja sekä laaja tuki eri valmistajien ARM-ohjainpiireille.

Atollicilla on myös kaupallinen paketti, jota se myy nimellä TrueSTUDIO Pro. Se tuo kehittäjälle lisää esimerkiksi koodianalyysin ja edistyneempien debuggaustoimintojen muodossa. Pro-versio tuottaa esimerkiksi koodin kaatumisraportteja ja RTOS-pohjaisen virheentarkistuksen.

Liteversion voi ladata Atollicin sivuilta. Pro-version lisenssin lähtöhinta on 49 euroa kuukaudessa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template