JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Älypuhelinmarkkinoita hallitseva Samsung ei pelaa varman päälle uusia huippumalleja kehittäessään. Kun laitteilta vaaditaan koko ajan lisää suorituskykyä, pitää niiden perustua komponentteihin, jotka ovat uusinta uutta. Galaxy S4 on tästä hyvä esimerkki.

Myyntimenestykseksi jo muodostunutta neljännen polven Galaxya on hieman jopa moitittu siitä, että siihen on pakattu mukaan kaikki mahdollinen. Raudan suhteen Samsung on valinnut vain parasta laatua, mitä voidaan pitää myös melkoisena riskinottona. Myyntiluvut toki kertovat, että riskinotto on kannattanut.

TechInsightsin purkuanalyysi osoittaa, että täysin uusia komponentteja GS4:ssa on useita. Esimerkiksi pääprosessori on markkinoiden ensimmäinen 8-ytiminen kännykkäpiiri. Exynos OCTA -sirulta löytyy neljä ARM Cortex-A15-ydintä, jotka jylläävät 1,6 gigahertsin kellotaajuudella. Ne vievät piillä viisi kertaa enemmän tilaa kuin neljä 1,2 gigahertsin nopeudella toimivaa Cortex-A7-ydintä.

OCTA-prosessorin ideana on, että perustoiminnot hoituvat vähävirtaisemmilla A7-ytimillä. Kun laskentaan vaaditaan lisä tehoja, käynnistyvät A15-ytimet toimintaan. TechInsightin mukaan tiedossa ei ole, ajaako GS4 jossakin tilanteessa kaikkia kahdeksaa ydintä samanaikaisesti.

GS4:n wlan-piiri on myös uusinta uutta. Broadcomin BCM4335-siru tukee kaikkia nykystandardeja - myös AC:tä - molemmilla taajuusalueilla, WiFi Direct -yhteyksiä sekä WiFi-hotspotin muodostamista. Jälkimmäinen on toki ollut premium-älypuhelimissa tuttu ominaisuus jo jonkin aikaa.

Myös Broadcomin uusi nfc-siru on käytössä ensimmäistä kertaa.

GS4 ymmärtää eleitä ilman, että itse ruutua kosketetaan. Toiminto vaatii uuden eleanturin, jollaista ei aiemmin ole esitelty. Tämän anturin suunnitteluvoitto on langennut Maximille.

Edistyksellisellä raudalla on hintansa. Aika monen mielestä reilu 600 euroa älypuhelimesta - oli laite sitten millainen tahansa - on yksinkertaisesti liikaa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template