JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia varmisti eilen myyneensä HERE-palvelut saksalaisten Audin, BMW:n ja Daimlerin muodostamalle konsortiolle. 2,5 miljardin kauppa on tärkeä saksalaisille premium-autoille, mutta samalla merkittävä takaisku sekä Applelle että Googlelle.

Sekä Google että Apple haluavat osansa kasvavista navigoinnin markkinoista, joille automaattiset, itsestään ajavat autot ovat tärkeä osa kasvua. Kun HERE tulee näin saksalaismerkkeihin yksinoikeudella, se samalla sulkee amerikkalaiset kartat ulkopuolelle.

Myös Toyota, maailman suurin autojen valmistaja, on valinnut kumppanikseen jonkun muun kuin Googlen tai Applen. Toyota ilmoitti kehittävänsä karttapalvelujaan yhdessä amerikkalaisen Telenavin kanssa.

Audin, Bemarin ja Mersun muodostama konsortio on luvannut lisensoida HERE-tekniikkaa myös muille valmistajille. Odotettavissa on, että useat valmistajat ryhtyvät HEREn kanssa yhteistyöhön.

Applen CarPlay- ja Googlen Android Auto -alustoille on jo työn alla oma viihdealusta, joka hyödyntää HERE-karttoja. HERE-kauppa voidaan myös nähdä merkkinä siitä, etteivät autonvalmistajat halua jakaa informaatiota Applen ja Googlen kanssa.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template