JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ajatus itseään ajavista autoista voi kauhistuttaakin monia, mutta Audin uusin demonstraatio osoittaa, että pelot ovat turhia. Audin urheiluauto RS7 ajaa itseään jo nopeammin kuin ammattitason kilpakuskit.

Tämä todistettiin San Franciscossa Sonoman kilparadalla, jota pidetään yleisesti yhtenä Pohjois-Amerikan vaativimmista. Kuskiton RS7 kiersi 4,05 kilometrin mittaisen radan ajassa 2.01,01. Keskinopeus nousi 122 kilometriin tunnissa.

Sonomassa rataa kiertäneessä Audissa oli 520 hevosvoimaa. Sen ohjaamiseen tarvitaan tietysti valtava määrä elektroniikkaa, joka lisää auton painoa sadoilla kiloilla.

Audi on kuitenkin onnistunut kutistamaan automaattikuskinsa painoa 400 kiloa kevyemmäksi siitä, kun sen edeltäjä kiersi Hockenheimin rataa Saksassa.

Audin mukaan demot osoittavat, että kuskittomien autojen aika on lähellä. Seuraava versio A8-mallsta pystyy jo pysäköimään itsekseen, pysähtymään ja lähtemään liikennevaloista ja ajamaan liikenteen seassa 60 kilometrin nopeuteen asti.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template