JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

VTT:n yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Neuvottelujen piirissä oli 2478 henkilöä. Lopputuloksena työntekijämäärä vähenee noin 335 henkilöllä. Potkut saa joka kymmenes työntekijä.

Henkilöstövähennysten toteuttamisessa hyödynnetään eläköitymisiä irtisanomisten lisäksi. Myös määräaikaisten työsuhteiden päättyminen on laskettu mukaan kokonaismäärään. Irtisanottavien lukumäärä on näillä näkymin yhteensä noin 250 henkilöä. Eläkkeelle on jäämässä lähes 60 henkilöä ja määräaikaisuuksia päättymässä noin 25. Lopulliset luvut täsmentyvät lähiaikoina.

Lopputuloksella on maantieteellisesti merkittäviä vaikutuksia, sillä osalla tutkimuspaikkakunnista toiminta loppuu tai supistuu merkittävästi. Turussa, Lappeenrannassa, Kajaanissa ja Raahessa toimipiste lakkaa. Osalle henkilöstöä tarjotaan mahdollisuus saada työtä muulta VTT-paikkakunnalta. Myös etätyömahdollisuuksia hyödynnetään.

VTT tukee irtisanottavia tarjoamalla heille työnhakuvalmennusta sekä kannustamalla yrittäjyyteen esimerkiksi VTT:n patenttien hyödyntämisen kautta.

Kotimaisten yritysasiakkuuksien t&k-tilaukset ovat alentuneet selvästi tänä vuonna ja merkittävästi jo aiempina vuosina. Myös VTT:n saama kansallinen julkinen t&k-rahoitus on laskenut tänä vuonna, ja laskee tulevina vuosina vielä enemmän.

VTT:n mukaan vuodenvaihteessa tapahtuva yhtiöittäminen ei ole syynä nyt toteutettuihin yt-neuvotteluihin.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2