JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

VTT:n yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Neuvottelujen piirissä oli 2478 henkilöä. Lopputuloksena työntekijämäärä vähenee noin 335 henkilöllä. Potkut saa joka kymmenes työntekijä.

Henkilöstövähennysten toteuttamisessa hyödynnetään eläköitymisiä irtisanomisten lisäksi. Myös määräaikaisten työsuhteiden päättyminen on laskettu mukaan kokonaismäärään. Irtisanottavien lukumäärä on näillä näkymin yhteensä noin 250 henkilöä. Eläkkeelle on jäämässä lähes 60 henkilöä ja määräaikaisuuksia päättymässä noin 25. Lopulliset luvut täsmentyvät lähiaikoina.

Lopputuloksella on maantieteellisesti merkittäviä vaikutuksia, sillä osalla tutkimuspaikkakunnista toiminta loppuu tai supistuu merkittävästi. Turussa, Lappeenrannassa, Kajaanissa ja Raahessa toimipiste lakkaa. Osalle henkilöstöä tarjotaan mahdollisuus saada työtä muulta VTT-paikkakunnalta. Myös etätyömahdollisuuksia hyödynnetään.

VTT tukee irtisanottavia tarjoamalla heille työnhakuvalmennusta sekä kannustamalla yrittäjyyteen esimerkiksi VTT:n patenttien hyödyntämisen kautta.

Kotimaisten yritysasiakkuuksien t&k-tilaukset ovat alentuneet selvästi tänä vuonna ja merkittävästi jo aiempina vuosina. Myös VTT:n saama kansallinen julkinen t&k-rahoitus on laskenut tänä vuonna, ja laskee tulevina vuosina vielä enemmän.

VTT:n mukaan vuodenvaihteessa tapahtuva yhtiöittäminen ei ole syynä nyt toteutettuihin yt-neuvotteluihin.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template