JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Automaattiset autot ovat ehdottomasti tulevaisuutta, mutta kuinka hyvin anturi- ja muu teknologia voi autoa kuljettaa. Aika hyvin, mikäli Audin testeihin on luottaminen. Yhtiön RS7-malli kiihdytti viikonloppuna Hochenheimin radalla Saksassa 225 kilometrin vauhtiin ilman kuljettajaa.

RS7:ssa on 560 hevosvoiman moottori, josta otettiin suorilla täysi teho irti. Mutkaa lähestyttäessä anton anturit tunnistavat sen sijainnin radalla erittäin tarkasti ja erittäin nopeasti, joten auto osaa kääntää mutkaan optimaalisella linjalla ilman, että jarrut lukkiutuisivat tai pyörät sutisivat.

Anturijärjestelmän tukena RS7:ssa on erittäin tarkkaa gps-paikannus, joka määrittää auton sijainnin jopa yhden sentin tarkkuudella. Paikkatietä syötettiin autoon wlanin välityksellä. Auto on tietysti varustettu 3d-kameroilla joka suuntaan, joten se tietää sijaintinsa ja vauhtinsa aina millimetrintarkasti.

Audin mukaan testissä ja koko projektissa ei ole kyse vain kehittäjien hupailussa. Kilparadalla nähdään, miten hyvin automaattinen auto reagoi erilaisiin tilanteisiin kovissa nopeuksissa. Normaalissa liikenteessä reagoinnin yllättäviin pitäisi tapahtua selvästi helpommin.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template