JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Automaattiset autot ovat ehdottomasti tulevaisuutta, mutta kuinka hyvin anturi- ja muu teknologia voi autoa kuljettaa. Aika hyvin, mikäli Audin testeihin on luottaminen. Yhtiön RS7-malli kiihdytti viikonloppuna Hochenheimin radalla Saksassa 225 kilometrin vauhtiin ilman kuljettajaa.

RS7:ssa on 560 hevosvoiman moottori, josta otettiin suorilla täysi teho irti. Mutkaa lähestyttäessä anton anturit tunnistavat sen sijainnin radalla erittäin tarkasti ja erittäin nopeasti, joten auto osaa kääntää mutkaan optimaalisella linjalla ilman, että jarrut lukkiutuisivat tai pyörät sutisivat.

Anturijärjestelmän tukena RS7:ssa on erittäin tarkkaa gps-paikannus, joka määrittää auton sijainnin jopa yhden sentin tarkkuudella. Paikkatietä syötettiin autoon wlanin välityksellä. Auto on tietysti varustettu 3d-kameroilla joka suuntaan, joten se tietää sijaintinsa ja vauhtinsa aina millimetrintarkasti.

Audin mukaan testissä ja koko projektissa ei ole kyse vain kehittäjien hupailussa. Kilparadalla nähdään, miten hyvin automaattinen auto reagoi erilaisiin tilanteisiin kovissa nopeuksissa. Normaalissa liikenteessä reagoinnin yllättäviin pitäisi tapahtua selvästi helpommin.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2