JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Oletko joskus ajatellut, että tämän ja tuon laitteen saaminen suoraan verkkoon voisi olla kätevää ja hyödyllistä. No, saksalaisen Seggerin tekniikalla se onnistuu. Jos laitteessa vain on USB-liitäntä. Segger on esitellyt käyttövalmiin ”USB-to-Internet” -ratkaisun. Sen avulla kehittäjät voivat liittää periaatteessa minkä tahansa USB-väylällä varustetun laitteen nettiin.

Liitettyjen laitteiden toiminnallisuus vastaa muiden paikallisverkossa olevien laitteiden mahdollisuuksia.

Tarvitaan vain sopiva sovelluspalvelin USB-laitteessa ja periaatteessa millä tahansa internetpalvelulla päästään kiinni. Segger demoaa jo webbiyhteyksiä, telnet-yhteyttä ja FTP-tiedonsiirtoa.

Ratkaisu perustuu Microsoftin kehittämään USB-protokollaan RNDIS (Remote Network Driver Interface Specification). Se lisää USB-väylän päälle eräänlaisen virtuaalisen ethernet-linkin, jota uudemmat Windows-käyttöjärjestelmät ymmärtävät.

Isäntälaite voidaan ohjelmoida päästämään USB-liitetty laite LAN-verkkoon tai nettiin. Tekniikkaa voidaan hyödyntää oikeastaan missä tahansa USB-laitteessa, jonka tarvitsee konfiguroida, hakea, lähettää tai visualisoida dataa verkon yli. Tällaisia laitteita ovat esimerkiksi tulostimet, yksinkertaiset mittarit, testaukset mittapäätteet ja mobiiliverkkoon kytkeytyvät mokkulat.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template