JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Oletko joskus ajatellut, että tämän ja tuon laitteen saaminen suoraan verkkoon voisi olla kätevää ja hyödyllistä. No, saksalaisen Seggerin tekniikalla se onnistuu. Jos laitteessa vain on USB-liitäntä. Segger on esitellyt käyttövalmiin ”USB-to-Internet” -ratkaisun. Sen avulla kehittäjät voivat liittää periaatteessa minkä tahansa USB-väylällä varustetun laitteen nettiin.

Liitettyjen laitteiden toiminnallisuus vastaa muiden paikallisverkossa olevien laitteiden mahdollisuuksia.

Tarvitaan vain sopiva sovelluspalvelin USB-laitteessa ja periaatteessa millä tahansa internetpalvelulla päästään kiinni. Segger demoaa jo webbiyhteyksiä, telnet-yhteyttä ja FTP-tiedonsiirtoa.

Ratkaisu perustuu Microsoftin kehittämään USB-protokollaan RNDIS (Remote Network Driver Interface Specification). Se lisää USB-väylän päälle eräänlaisen virtuaalisen ethernet-linkin, jota uudemmat Windows-käyttöjärjestelmät ymmärtävät.

Isäntälaite voidaan ohjelmoida päästämään USB-liitetty laite LAN-verkkoon tai nettiin. Tekniikkaa voidaan hyödyntää oikeastaan missä tahansa USB-laitteessa, jonka tarvitsee konfiguroida, hakea, lähettää tai visualisoida dataa verkon yli. Tällaisia laitteita ovat esimerkiksi tulostimet, yksinkertaiset mittarit, testaukset mittapäätteet ja mobiiliverkkoon kytkeytyvät mokkulat.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2