JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia ei viime viikon tulosjulkistuksessaan kertonut Lumia-älypuhelimiensa toimitusmääriä vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. ABI Researchin mukaan Windows Phone -laitteita myytiin tammi-maaliskuussa lähes 13,3 miljoonaa kappaletta.

ABI:n luku ei suoraan kerro Lumian toimitusmääriä, mutta Lumian osuus Windows Phone -laitteista on ollut yli 90 prosenttia. Erään analyytikon mukaan Microsoft nappasi perjantaina valmistuneessa kaupassa itselleen 93,5 prosenttia Windows Phone -laitemarkkinoista.

Microsoftilla on edessään valtava työ, mikäli se aikoo haastaa kaksi suurta ekosysteemiä älypuhelimissa. ABI Researchin mukaan Android-laitteita myytiin tammi-maaliskuussa 187 miljoonaa kappaletta. ANdroidin markkinaosuus kaikissa matkapuhelimissa oli 44 prosenttia.

Apple myi ensimmäisellä neljänneksellä 43,7 miljoonaa iPhonea, millä irtosi 10 prosentin osuus koko kännykkämarkkinoista.

Kaikkiaan tammi-maaliskuussa myytiin 427,2 miljoonaa matkapuhelinta. Määrä on prosentin pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Suurin muutos markkinoilla viimeisen vuoden aikana oli Blackberryn romahtaminen täysin marginaaliseen rooliin. Blackberryn markkinaosuus mitataan enää promilleissa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template