JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applen iPhone mullisti aikanaan älypuhelimen käytön kosketuksella, mutta yhä useammin ruutua ei enää tarvitse koskettaa. Uudet näytöt ja niiden takana olevat ohjaimet aistivat jo lähelle tulevan sormen. Pian kosketusruutua ei enää kosketeta.

Aivan yhdessä yössä muutos ei tietenkään tapahdu, onhan kosketusnäyttökin ollut valtavirtaa vasta parin muutaman vuoden ajan. Muutos näkyy kuitenkin 3d-kosketusohjainten kasvavana menekkinä.

Markets&markets -tutkimuslaitoksen mukaan ns. kosketuksettomien (touchless) ja liikeantureiden markkinat olivat viime vuonna kooltaan kaksi miljardia dollaria. Vuonna 2015 summan pitäisi ennusteen mukaan olla jo hieman yli 15 miljardia dollaria eli lähes 11,5 miljardia euroa.

Ei siis ihme, että puolijohdetalot ovat kiinnostuneita. Infineon esitteli esimerkiksi juuri uuden 3d-kuva-anturien perheen, jolla voidaan toteuttaa sekä eleitä ymmärtävä kosketusnäyttö että aiempaa pienikokoisempia 3d-kameroita.

Uutuusanturit Infineon on kehittänyt yhdessä pmdTechnologies GmbH:n kanssa, jota kehutaan 3d-anturien johtavaksi kehittäjäksi. 3d-kameroiden valmistajille Infineon tarjoaa Camboard pico -referenssialustaa, jonka mitat ovat vain 85 x 17 x 8 milliä.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template