JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applen iPhone mullisti aikanaan älypuhelimen käytön kosketuksella, mutta yhä useammin ruutua ei enää tarvitse koskettaa. Uudet näytöt ja niiden takana olevat ohjaimet aistivat jo lähelle tulevan sormen. Pian kosketusruutua ei enää kosketeta.

Aivan yhdessä yössä muutos ei tietenkään tapahdu, onhan kosketusnäyttökin ollut valtavirtaa vasta parin muutaman vuoden ajan. Muutos näkyy kuitenkin 3d-kosketusohjainten kasvavana menekkinä.

Markets&markets -tutkimuslaitoksen mukaan ns. kosketuksettomien (touchless) ja liikeantureiden markkinat olivat viime vuonna kooltaan kaksi miljardia dollaria. Vuonna 2015 summan pitäisi ennusteen mukaan olla jo hieman yli 15 miljardia dollaria eli lähes 11,5 miljardia euroa.

Ei siis ihme, että puolijohdetalot ovat kiinnostuneita. Infineon esitteli esimerkiksi juuri uuden 3d-kuva-anturien perheen, jolla voidaan toteuttaa sekä eleitä ymmärtävä kosketusnäyttö että aiempaa pienikokoisempia 3d-kameroita.

Uutuusanturit Infineon on kehittänyt yhdessä pmdTechnologies GmbH:n kanssa, jota kehutaan 3d-anturien johtavaksi kehittäjäksi. 3d-kameroiden valmistajille Infineon tarjoaa Camboard pico -referenssialustaa, jonka mitat ovat vain 85 x 17 x 8 milliä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template