JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applen iPhone mullisti aikanaan älypuhelimen käytön kosketuksella, mutta yhä useammin ruutua ei enää tarvitse koskettaa. Uudet näytöt ja niiden takana olevat ohjaimet aistivat jo lähelle tulevan sormen. Pian kosketusruutua ei enää kosketeta.

Aivan yhdessä yössä muutos ei tietenkään tapahdu, onhan kosketusnäyttökin ollut valtavirtaa vasta parin muutaman vuoden ajan. Muutos näkyy kuitenkin 3d-kosketusohjainten kasvavana menekkinä.

Markets&markets -tutkimuslaitoksen mukaan ns. kosketuksettomien (touchless) ja liikeantureiden markkinat olivat viime vuonna kooltaan kaksi miljardia dollaria. Vuonna 2015 summan pitäisi ennusteen mukaan olla jo hieman yli 15 miljardia dollaria eli lähes 11,5 miljardia euroa.

Ei siis ihme, että puolijohdetalot ovat kiinnostuneita. Infineon esitteli esimerkiksi juuri uuden 3d-kuva-anturien perheen, jolla voidaan toteuttaa sekä eleitä ymmärtävä kosketusnäyttö että aiempaa pienikokoisempia 3d-kameroita.

Uutuusanturit Infineon on kehittänyt yhdessä pmdTechnologies GmbH:n kanssa, jota kehutaan 3d-anturien johtavaksi kehittäjäksi. 3d-kameroiden valmistajille Infineon tarjoaa Camboard pico -referenssialustaa, jonka mitat ovat vain 85 x 17 x 8 milliä.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
15hreplyretweetfavorite
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
 
 

ny template