JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applen iPhone mullisti aikanaan älypuhelimen käytön kosketuksella, mutta yhä useammin ruutua ei enää tarvitse koskettaa. Uudet näytöt ja niiden takana olevat ohjaimet aistivat jo lähelle tulevan sormen. Pian kosketusruutua ei enää kosketeta.

Aivan yhdessä yössä muutos ei tietenkään tapahdu, onhan kosketusnäyttökin ollut valtavirtaa vasta parin muutaman vuoden ajan. Muutos näkyy kuitenkin 3d-kosketusohjainten kasvavana menekkinä.

Markets&markets -tutkimuslaitoksen mukaan ns. kosketuksettomien (touchless) ja liikeantureiden markkinat olivat viime vuonna kooltaan kaksi miljardia dollaria. Vuonna 2015 summan pitäisi ennusteen mukaan olla jo hieman yli 15 miljardia dollaria eli lähes 11,5 miljardia euroa.

Ei siis ihme, että puolijohdetalot ovat kiinnostuneita. Infineon esitteli esimerkiksi juuri uuden 3d-kuva-anturien perheen, jolla voidaan toteuttaa sekä eleitä ymmärtävä kosketusnäyttö että aiempaa pienikokoisempia 3d-kameroita.

Uutuusanturit Infineon on kehittänyt yhdessä pmdTechnologies GmbH:n kanssa, jota kehutaan 3d-anturien johtavaksi kehittäjäksi. 3d-kameroiden valmistajille Infineon tarjoaa Camboard pico -referenssialustaa, jonka mitat ovat vain 85 x 17 x 8 milliä.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
6hreplyretweetfavorite
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template